12 مزایا و معایب زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه وب

بررسی مزایا و معایب استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در جهت توسعه وب
در چندین سال اخیر زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل تنوع در فریمورک ها، قابلیت چند پلتفرمی و سینتکس ساده و روان آن، به یکی از محبوب ترین زبان ها در میان توسعه دهندگان وب تبدیل شده و روزانه طرفداران زیادی را جذب میکند.
ما در این مقاله به بررسی بهترین فریمورک های زبان برنامه نویسی پایتون در جهت توسعه وب و سایر مزایا و معایب استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون جهت توسعه وب خواهیم پرداخت.
زبان برنامه نویسی پایتون بهترین زبان برای مبتدیان
با وجود آنکه زبان برنامه نویسی پایتون زبانی نسبتا جدید در میان ابزارهای توسعه وب می باشد اما به دلیل پایه های محکمی که دارد زبان مناسبی در میان افراد مشتاق توسعه وب می باشد.
شهرت زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل سینتکس خوانای آن می باشد.
به همین دلیل این زبان در میان تیم های مبتدی به خوبی عمل کرده و در دشوارترین شکل ممکن نیز برای افراد تازه کار قابل درک می باشد.
سادگی زبان برنامه نویسی پایتون به شما امکان ساخت آسان سیستم های پیچیده را نیز می دهد.
همچنین کتابخانه های زبان برنامه نویسی پایتون شما را در حل مشکلات پیچیده یاری می کند و برای شما امکان ساخت پروژه های گوناگون را فراهم می نماید.
کتابخانه های زبان برنامه نویسی پایتون موجب افزایش بهره وری و عملکرد شده و همچنین به محاسبات نیز سرعت می بخشند.
به همین صورت نیاز تمام کاربران را در جهت ایجاد یک پروژه بر آورده می نماید.
بررسی ۷ مزیت عمده زبان برنامه نویسی پایتون در جهت توسعه وب
۱.نمونه سازی اولیه زبان پایتون
نمونه سازی سریع یکی از ویژگی های کاربردی زبان برنامه نویسی پایتون می باشد که به برنامه نویس امکان می دهد تا در زمان کوتاه, حداقل محصول با ارزش را (MVP) ایجاد نموده و دیگر نیازی به خدمات پیچیده نداشته باشد.
در این زمان شما تنها نیاز به یک فایل پایتون دارید و به این صورت در کوتاه ترین زمان ممکن پایه و اساس محصول شما ایجاد شود. MVP محصولی است که خیلی سریع بتوان به کارفرما یا سرمایه گذار ارائه کرد و ویژگی های اساسی نرم افزار را به آنها نشان داد.
۲.اکوسیستم های متعدد زبان برنامه نویسی پایتون
ممکن است در حین ساخت پروژه ای پیچیده در زبان پایتون، مبتدیان به تیم پشتیبانی نیاز پیدا کنند.
در این صورت می توانند به راحتی سوالات شان را از انجمن های پایتون بپرسند و دانش خود را به کمک افراد متخصص در این زمینه گسترش دهند. StackOverFolw یکی از بهترین و جامع ترین انجمن های موجود برای یافتن هر سوالی که در مورد زبان پایتون دارید می باشد. در این وب سایت میلیون ها نفر عضو هستند و هر مشکلی که برای شما پیش بیاید قبلا برای کسی پیش آمده و هزاران نفر به این سوالات پاسخ می دهند, آن هم کاملا رایگان!! ده ها سایت مشابه این وب سایت وجود دارند که کم و بیش همین کار را می کنند. پایتون گسترده ترین فضاها را برای پرسش و پاسخ در مورد برنامه نویسی در اختیار دارد.
۳.علوم داده و یادگیری ماشین در زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل روش های گسترده در جهت جمع آوری اطلاعات، به ایده آل ترین انتخاب در جهت هوش مصنوعی تبدیل شده است. در واقع برای ورود به رشته هوش مصنوعی و علوم داده یا ماشین لرنینگ شما باید پایتون را ابتدا یاد بگیرید.
زبان برنامه نویسی مورد نظر شما در راستای بر آورده کردن نیاز های یادگیری ماشین لازم است پایدار، منعطف و برخوردار از ابزار های گوناگون باشد. برای همین است که میگوییم پایتون زبان برنامه نویسی آینده است!
۴.برنامه های مقیاس پذیر زبان برنامه نویسی پایتون
شما می توانید برنامه های وب مقیاس پذیر با پایگاه های متعدد در سرور های مختلف بنویسید.
این اتفاق منجر به کاهش دامنه خطای محصول و بهبود عملکرد برنامه می شود. مثلا شما با پایتون برنامه ای می نویسید که 10 تا کاربر بیشتر ندارد اما به لطف توانایی های این زبان می توانید همان برنامه را تغییر دهید تا برای یک میلیون نفر هم کار کند!
۵.خوانایی زبان برنامه نویسی پایتون
درک کد های زبان برنامه نویسی پایتون برای افراد مبتدی و بی تجربه نیز بسیار روشن و خوانا می باشد.
به این صورت توسعه دهندگان می توانند کد های هم تیمی های خود را به آسانی ارتقا دهند. در پایتون خبری از سمی کالن (;) نیست یا خیلی از چیزهای آزاردهنده دیگر….. جالب است بدانید که بصورت آماری 50 درصد از خطاهایی که کاربران زبان C میگیرند همین فراموش کردن سمی کالن است!!! پایتون برای دندانه دار کردن برنامه ها شما را مجاب کرده که از یک Tab استفاده کنید. بدین ترتیب تمام برنامه های برنامه نویسان مختلف استاندارد و یکسان و قابل خواندن می شود.
۶.شیء گرا بودن زبان برنامه نویسی پایتون
رویکرد برنامه نویسی شیء گرا به شما امکان مدیریت آسان کد ها را می دهد. در واقع خیلی از ساختارهایی که با نوع داده های استاندارد قابل پیاده سازی نیستند را شما با شی گرایی خلق می کنید!
علاوه بر آن به شما امکان توسعه برنامه های تان با ویژگی های جدید را می دهد و شما می توانید بدون نیاز به باز نویسی، کد های خود را به روز نمایید. شی گرایی یک کشف بزرگ در دنیای برنامه نویسی است و برنامه نویسان را به خدایی تبدیل می کند که خلق می کنند!
۷.اسکریپت نویسی سمت سرور زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون تنها در جهت توسعه بک-اند کاربرد دارد. اما صفحات HTML را نیز رندر کرده و به شما امکان کار با پایگاه های داده های متعدد را می دهد. پایتون محیط های بسیار قدرتمندی برای ساخت وب سایت های مدرن را دارد.

بررسی ۶ عیب زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه وب
۱.مصرف زیاد حافظه زبان پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل چند منظوره بودن و انعطاف بالا، حافظه بیشتری نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی مصرف می کند. البته این مورد می تواند کاملا برعکس هم اتفاق بیفتد یعنی زبان پایتون مصرف حافظه بسیار کمتری داشته باشد. اگر شما بدانید در پشت صحنه کد و درون حافظه چه اتفاقی می افتد و تفاوت لیست با numpy array چیست می توانید برنامه های قوی تر و سریعتری بسازید! پس اگر شما یک استاد ناآگاه داشته باشید ممکن است برنامه های شما حافظه زیادی را مصرف کنند!
۲.محدودیت سرعت زبان برنامه نویسی پایتون
به دلیل برخورداری زبان برنامه نویسی پایتون از ویژگی های فراوان، این زبان کند شده است. این جمله نیز کاملا غلط است!
در واقع به دلیل قابلیت های متعدد این زبان، سرعت آن کاهش یافته است. اما باز هم همانند مورد اول اگر شما برنامه نویس ماهری باشید اتفاقا کاری می کنید که کد شما از تمام زبان هاید یگر سریعتر باشد. پس این جمله را با هم اصلاح می کنیم :
“زبان برنامه نویسی پایتون سریعترین زبان برنامهنویسی جهان است! بهشرطی که……! “
۳.عدم اجرای چند پردازش همزمان در زبان برنامه نویسی پایتون
قابلیت Global Interpreter Lock در زبان برنامه نویسی پایتون مانع از اجرای هم زمان بایت کد های متعدد توسط چندین رشته می شود.
این ویژگی موجب می شود که پایتون قادر به اجرای کد بر روی چند پردازنده متعدد نباشد.
به همین صورت لازم است چندین فرآیند فرعی را اجرا نمایید. که البته این مشکل نیز با تکنیک های مدرن و فراوانی کاملا حل شده است و پایتون دیگر این مشکل را ندارد!
۴.پایتون در جهت توسعه برنامه های تلفن همراه زبان محبوبی نیست
با وجود آنکه می توانید توسعه دهندگان ماهری را در جهت توسعه تلفن همراه پیدا کنید اما تعداد این افراد کم می باشد.
در صورتی که توسعه برنامه های تلفن همراه در زبان جاوا بسیار آسان تر و با قابلیت های بیشتر می باشد. به هر حال یک زبان نمی تواند در تمام زمینه های موجود ابرقدرت باشد و این زیبایی کامل کننده زبان های برنامه نویسی است. پایتون بیشتر وقت و تمرکز خود را در جاهای مهم تر و آینده نگرتری صرف کرده است!
۵.محدودیت های طراحی زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون فاقد وجود رابط می باشد. که این جمله هم کاملا غلط است!
بدین معنا که زبان برنامه نویسی پایتون از راه حل های طراحی که به کلاس ها امکان اجرای متفاوت متد های مشابه را می دهد، برخوردار نیست.
به همین دلیل توسعه دهندگان پایتون ناچار به استفاده از کلاس های انتزاعی در جهت انجام اهداف مشابه می باشند.
۶.کمبود توسعه دهندگان حرفه ای در زبان برنامه نویسی پایتون
یکی از معایب عمده دنیای زبان برنامه نویسی پایتون آن است که یافتن توسعه دهنده حرفه ای مسلط به این زبان کاری دشوار می باشد.
به همین ترتیب جمع کردن تیم پایتون جهت انجام پروژه پیشرفته کاری دشوار خواهد بود. شما می توانید با یادگیری اصولی زبان پایتون این کمبود را مرتفع سازید!
آشنایی با فریمورک های پایتون در جهت توسعه وب
ویژگی بسیار کاربردی و مهم پایتون برخورداری از فریمورک های متعدد می باشد.
شما در جهت انجام پروژه های مختلف گزینه های زیادی دارید و می توانید به آسانی به نتایج دلخواه خود برسید.
همچنین فریمورک های موجود در زبان برنامه نویسی پایتون به شما این امکان را می دهد که علاوه بر جلوگیری از مشکلات جزئی مربوط به سینتکس، کار های پیش و پا افتاده و عناصر معمول، بتوانید بر اهداف اصلی خود تمرکز داشته باشید.
فریمورک های متعدد زبان برنامه نویسی پایتون قابلیت راهنمایی شما در طول مراحل توسعه را دارند.
در واقع فریمورک ها نوعی فضای کاری با ابزار های کاربردی می باشند.
این راهبرد موجب سهولت در نوشتن و اجرای برنامه های شما شده و دیگر احتیاجی به نوشتن کد های زیاد و تصحیح و بررسی گام به گام عملکرد خود نخواهید داشت.
زبان برنامه نویسی پایتون از فریمورک های محبوب فول اسنک (فرانت-اند و بک-اند) برخوردار می باشد.
در صورتی که تمایل به ایجاد برنامه، حل مشکل و یا راه اندازی پروژه داشته باشید در یک دو راهی قرار می گیرید که یک سوی آن از طیف متنوعی از توابع، ابزار و ویژگی های متنوع ساخته شده که اساس خوبی را در جهت تهیه پروژه شما ایجاد می کند.
در سوی دیگر نیز وجود تنوع زیاد موجب ایجاد محدودیت خواهد شد.
این قابلیت موجب شده که فریمورک ها نه تنها برای برنامه شما مضر نباشند بلکه موجب ارتقای پروژه های بلند پروازانه شما شوند.
برخی از فریمورک هایی که با کمک آنها در پروژه های خود به نتایج مثبت خواهید رسید به شرح زیر می باشند:
بهترین فریمورک های پایتون:
- فریمورک های Full-stack و یا Enterprise
- فریمورک Django
- فریمورک Pyramid
- میکروفریمورک ها
- فریمورک Flask
- فریمورکFalcon
کلام آخر
یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون با ویژگی های گسترده ای که دارد به شما امکان می دهد که در صورت داشتن رزومه و مهارت قوی در این حیطه همیشه پروژه های عالی داشته باشید و به این صورت آینده شغلی ایده آلی خواهید داشت.
شما می توانید یادگیری جامع زبان برنامه نویسی پایتون را با پکیج های جامع آموزشی مگاپایتون زیر نظر اساتید متخصص در این حیطه آغاز نمایید.
دانستنی های کاربردی جهت آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون چه کاربرد و ویژگی هایی دارد؟
چگونه به یک برنامه نویس ماهر تبدیل شویم؟
با یادگیری چه زبانی می توانید به یک برنامه نویس ماهر تحت وب تبدیل شوید؟
آشنایی با معنای اوپن سورس و مزایای آن در برنامه نویسی
زبان برنامه نویسی پایتون در دنیای امروز چه کاربردی دارد؟
یادگیری برنامه نویسی پایتون برای مبتدیان
آموزش چگونگی شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون
شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون : آشنایی با توابع پایتون
شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون : عملگر های شرطی
شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون (بخش آخر)
آشنایی با سایت های آموزشی رایگان و معتبر جهت یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون
چرا زبان برنامه نویسی پایتون به یک زبان قدرتمند تبدیل شده است؟
آشنایی با قدرت و ویژگی های فریم ورک ها در زبان برنامه نویسی پایتون
آشنایی با دیکشنری در زبان برنامه نویسی پایتون
آشنایی با پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی سال های اخیر در ایران
چه زمانی استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون می تواند برای شما سود آور باشد؟
چگونه وارد دنیای برنامه نویسی پایتون شویم؟
معرفی ۱۰ شرکت مشهور و رده بالا که از پایتون استفاده می کنند
چرا زبان برنامه نویسی پایتون برای تازه کاران زبان مناسبی می باشد؟
آشنایی با مفاهیم پایه و کاربردی در زبان برنامه نویسی پایتون
آشنایی با ویژگیهای حرفهای پایتون که موجب سهولت در انجام کارها میشود
۱۵ کتابخانه مهم و پرطرفدار در زبان برنامهنویسی پایتون
۱۰ کاربرد اصلی استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در پروژه های بزرگ سازمانی
اصلی ترین عواملی که موجب کند بودن زبان برنامه نویسی پایتون شده است!
چقدر طول میکشد تا به برنامهنویسی ماهر در زبان پایتون تبدیل شویم؟
آشنایی با ۶ رویکرد کاربردی زبان برنامه نویسی پایتون
آشنایی با دکوراتورها در زبان برنامه نویسی پایتون
12 مزایا و معایب زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه وب
مقدمه ای بر یادگیری ماشین یا ماشین لرنینگ و کاربرد های آن
یادگیری ماشین با زبان برنامه نویسی پایتون چه کاربردهایی دارد؟
آشنایی با پیش نیازهای اصلی ماشین لرنینگ
بررسی جامع انواع مدل های ماشین لرنینگ و کاربردهای آن
مهم ترین تفاوت های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
آشنایی با درآمد و بازار کار ماشین لرنینگ در سال 2022
آشنایی جامع با هوش مصنوعی و کاربردهای AI
آشنایی جامع با یادگیری نظارت شده در ماشین لرنینگ
6 نکته کاربردی یادگیری ماشین لرنینگ
4 کاربرد اصلی یادگیری نظارت نشده در ماشین لرنینگ
4 کاربرد مهم ماشین لرنینگ در دیجیتال مارکتینگ
7 کاربرد ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی در شبکه اجتماعی اینستاگرام
بررسی ۵ کاربرد جالب ماشین لرنینگ در سال ۲۰۲۲
آشنایی با سه مسیر اصلی جهت یادگیری ماشین لرنینگ
۹ کاربرد اصلی دیپ لرنینگ در زندگی روزانه
۶ ایده برای پروژه های یادگیری ماشین لرنینگ برای افراد مبتدی و تازه کار
شش زبان برنامه نویسی برتر در حوزه واقعیت مجازی
آشنایی با ۹ سرور دیسکورد برای علاقه مندان به زبان برنامه نویسی پایتون و ماشین لرنینگ
آشنایی با برترین نرم افزارهای هوش مصنوعی و کاربردهای آن
آشنایی جامع با اصلی ترین روش های یادگیری عمیق
آشنایی جامع با تمامی مباحث و مهم ترین کاربردهای شبکه عصبی کانولوشن
آشنایی جامع با درخت تصمیم و اصلی ترین کاربرد و مفاهیم آن در ماشین لرنینگ
درباره Matinus
با ورود به کارشناسی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از سال 1385 به دنیای زیبای آی تی وارد شدم و فوق لیسانسم رو در رشته آی تی گرایش تجارت الکترونیک از دانشگاه خواجه نصیر طوسی گرفتم. از همون دوران شروع به ساختن وب سایت ها و سئو کردن اونها کردم. زمانی که هیچ کس نمی تونست سئو چیه! یکی پس از دیگری زبان های برنامه نویسی رو تست کردم؛ مثل سی پلاس پلاس ؛ سی شارپ ؛ جاوا ؛ جاوا اسکریپت ؛ سوییفت و .... با همشون برنامه نوشتم تا رسیدم به پایتون و با توجه به تجربه خودم فهمیدم که به این زبان بیشتر علاقه دارم چون در مدت سه ماه اول 24 ساعته پشت کامپیوتر بودم و با برترین اساتید جهان پایتون خودم رو ارتقا دادم تا پس از دو سه سال در پایتون سنیور شدم و اکنون می تونم اونو تدریس کنم. آموزش پایتون من زیادی وسواس گونه و جامعه و من پشت صحنه دستورات و حافظه رو بشما می گم که هیچکس این رو به شما نمیگه.... چون بلد نیستن!!! فقط بلدن از دستورات استفاده کنن. مطمئن باش بعد از آموزش پایتون من خیلی حرف برای گفتن داری و میتونی وارد دنیای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و علوم داده ها بشی و یک شغل بسیار پردرآمد در خارج از کشور بگیری ......
نوشتههای بیشتر از Matinus
دیدگاهتان را بنویسید